имам проблеми с тоците вчера както си карах колицата ( 145 ка ) палих гасих никви ядове и изведнаж ми изгасна на скорост и дотам няма палене пробвах с кабели с друг акумолатор и неще при подаване на ток светкат всички индикатори по таблото завартам и всичкиат ток изчезва даже и централното не работи ако някои има идея какво може да е да помага
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем тоци
Collapse
X
-
Провери първо всички предпазители!Възможно е ако не е от тях да ти окъсява стартера и от там да умира всичко,както може и контактния ключ да се е преебал... виж тези неща и пиши
Алармата има ли имобилайзер?_____________________
Alfa Romeo 146 1.9 JTD - EX
-
Първоначално публикувано от lubko Покажи съобщениеимам проблеми с тоците вчера както си карах колицата ( 145 ка ) палих гасих никви ядове и изведнаж ми изгасна на скорост и дотам няма палене пробвах с кабели с друг акумолатор и неще при подаване на ток светкат всички индикатори по таблото завартам и всичкиат ток изчезва даже и централното не работи ако някои има идея какво може да е да помага
При същите симптоми преди време при мен се оказа една контактна пластмасова връзка обединяваща десетина кабела, намираща се в лявата част странично зад арматурното табло. Най-добре за я види някой жичкаджия. При мен се премахнаха пластмасите и кабелите се вързаха директно един за друг, за да се избегне повторно прекъсване, вседствие на вибрации.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщениеПровери си масите към купето и ДВГ
Търси зеленикава оксидация по кабелите който замасяват!146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеТова е синдрома на инж.Тоци Бегали.
При същите симптоми преди време при мен се оказа една контактна пластмасова връзка обединяваща десетина кабела, намираща се в лявата част странично зад арматурното табло. Най-добре за я види някой жичкаджия. При мен се премахнаха пластмасите и кабелите се вързаха директно един за друг, за да се избегне повторно прекъсване, вседствие на вибрации.Тамън се притесних да не се получи и при мен този проблем, но като ти прочетох мнението се сетих, че вече се е случвал
А за какво тези кабели са били свързани чрез пластмаса и кога би могло да се наложи да се "развръзват".
А колегата lubko бих то посъветвал наистина да погледне тази пластмасова връзка, защото помня, че като заведохме нашата алфа в сервиза, момчетата казаха, че не е първата с този проблем.
УспехAlfa Romeo GT 1.9 JTD '06
Comment
-
А,бе я си размърдай клемите на акумулатора!То за масите и калпавите връзки беше казано.На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от JK Покажи съобщениеХахаТамън се притесних да не се получи и при мен този проблем, но като ти прочетох мнението се сетих, че вече се е случвал
А за какво тези кабели са били свързани чрез пластмаса и кога би могло да се наложи да се "развръзват".
А колегата lubko бих то посъветвал наистина да погледне тази пластмасова връзка, защото помня, че като заведохме нашата алфа в сервиза, момчетата казаха, че не е първата с този проблем.
Успех
Забравих да поясня, че до нея се стига след свалянето на пластмасите около волана.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеА,бе я си размърдай клемите на акумулатора!То за масите и калпавите връзки беше казано.
сега е в сервиз пък ще видим какво ще открият самняват се за стартер динамо или алармата но това за сега и за самненията като я изкарам от бокса ще знам какво и е било и ще ви кажа
Comment
-
Първоначално публикувано от lubko Покажи съобщениепич това беше първото което направих дори и тествах с още три акумолатора и ефекта беше същият а с моят акумолатор запалих друга кола така че това го отхвърлих като причина .........
сега е в сервиз пък ще видим какво ще открият самняват се за стартер динамо или алармата но това за сега и за самненията като я изкарам от бокса ще знам какво и е било и ще ви кажа145 QV ex.
146 Boxer TOTAL ex.
147 T.S. Sele top
Lancia Dedra 2000 16
Comment
-
Първоначално публикувано от lubko Покажи съобщениесега е в сервиз пък ще видим какво ще открият самняват се за стартер динамо или алармата но това за сега и за самненията като я изкарам от бокса ще знам какво и е било и ще ви кажаAlfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
Comment